Introduktion till Omaha Poker

A casino dealer collects chips at a roulette table in Pasay city, Metro Manila, Philippines, March 27, 2015. REUTERS/Erik De Castro

Omaha poker är en pokervariant som härrör från Texas Holdem, och även om det inte har populariteten av hans storebror, det är fortfarande spelas av miljontals spelare som vi talar. Varje spelare får fyra inför ner korten och delas fem gemensamma kort på bordet. Alla spelare måste använda exakt tre av de tre inför upp kort för att göra kombinationer av fem. Glöm inte, i Omaha, du kommer att behöva använda exakt 2 av de fyra korten i handen och exakt 3 av de 5 korten på bordet för att göra kombinationer av 5.

I Omaha anger en knappen den spelare som är återförsäljare för närvarande. Före början av spelet, spelaren från vänster sida av ”knappen” placerar lilla mörken och detta är den första obligatoriska satsningen. Spelarna har chansen att vika när som helst, men om de väljer att stanna i spelet, de måste åtminstone kontrollera, eller höja.

Beroende på vilken version av spelet, är de belopp som behövs för att kontrollera eller att höja begränsade av spelet. Dock för stora höga rullande turneringarna införs dessa lock inte, så spelarna tillåts satsa i gränsen på sina marker. Åtgärderna som är tillgängliga för spelarna är detsamma som åtgärder som är tillgängliga för dem i Holdem. Exakt vilka åtgärder som är tillgängliga beror på beslutet från spelaren. Varje spelare har alltid möjligheten att vika, vilket innebär att kasta bort korten och att avstå från insatsen. Om ingen kräver en insats, spelaren kan kontrollera, eller han kan satsa ännu mer. Ring innebär att satsa en summa som motsvarar den en satsningen av föregående spelare. Innebär att betala en lika Summa satsa tidigare, samt att öka satsningen att stiga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*