Introduktion till Stud Poker

Stud Poker är en pokervariant som kommer aldrig att nå popularitet Holdem eller Omaha, men det är säkert ett spel program av avancerade spelare och storspelare. Reglerna är lite mer komplicerade än de av Holdem, och detta är vad som ger exklusiviteten i detta spel. I Stud Poker, måste spelarna betala en ante att köpa sina rättigheter att sitta vid ett bord. Storleken på ante är etablerad av spel limit. Varje spelare får sin uppsättning kort, börjar med till vänster om dealern.

Här är de möjligheter som spelaren har efter den första handen: 1. vika 2. Betala ante 3. Höja – innebär kravet på ante och en extra summa som spelat, spelaren spelarna få två inför ner korten och en inför eget gottfinnande. Ett kort inför kallas ett dörr-kort. Nästa kort kallas 4: e gatan och största kortet har rätt att starta spelet. Om en av spelarna har ett par i denna runda, har de respektiva aktörerna möjlighet att kontrollera, att satsa minsta summan eller att satsa största summan.

Nästa kort kallas den 5th street, och under denna runda, om en spelare vill satsa, är han skyldig att betala den största insatsen. Nästa kort kallas den 6: e gatan och regler under denna runda är samma med de från 5: e gatan runda. Det sista kortet är 7: e rundan, även kallad river, med samma regler. Bästa 5 korten från denna kombination vinner spelet. Det finns flera varianter, såsom 7 card stud och 5 card stud finns och i princip reglerna är de samma, utom antalet kort som spelade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*