Pokerspel

Poker är ett modernt spel som har ett par hundra år (eller tusentals?) av historia att titta tillbaka på. Medan vissa tillskriver spelets ursprung till fransmännen ”poque” andra till tysken ”pochen”, en typ av spel som också hade ett inslag av bluffa, kunde fortfarande andra svär att det är samma som det persiska spelet som Nas. Teori har det det persiska sjömän lärt spelet till fransmännen i New Orleans och thet där det sprids genom hela Amerika – med några senare ändringar i den. De flesta människor vet om poker (särskilt dess mest populära version: Texas Hold’em) från all den publicitet som omger branschen har det blivit. Idag vända WPT och WSOP runt pengar i en takt som få människor skulle ha tänkt möjligt endast ett par decennier sedan. Man kan ofta se det sätta ”det är definitivt mer Poker än Holdem” Pokers olika genrer kan delas in i tre grundläggande categorie: den första som inkluderar de mest spel, grenen Community kort.

Texas holdem hör hemma här. Dessa pokerspel kretsar kring några kort som alla spelare får för att kompensera sina händer med, även känd som delade- eller communitykort. Texas Holdem använder 5 sådana kort för varje hand som spelas. Tre visas på floppen, Turn eller 4th street, och en sista vid floden. Varje spelare ha fått två kort i förväg, kan använda ane 3 5 kort på bordet för att bygga en starkaste posible hand som han eller hon visar vid Showdown (förutsatt att han eller hon gör det det, och inte vika innan).

En annan representant för gemenskapens kortspel är den Omaha Hi-Lo. En betydande skillnad mellan Holdem och Omaha är det faktum att i Omaha spelare bli tilldelad 4 kort istället för 2 i Holdem. De kan göra sin bästa hand med någon 2 av dessa kort plus de tre gemensamma korten på bordet. Omaha spelas också ofta med en high-low split, således det namnet på spelet. Den andra grenen av poker, grenen Draw poker, omfattar spel som har spelare får en full hand 5 kort i början av spelet. Några av dessa kort kan bytas under spelet i asn försök att förbättra handen. Denna typ av poker är den mest populära med video poker maskiner. (nämligen den 5-card draw) Andra spel som tillhör denna kategori är: Anaconda och Seven-Card-Stud. Stud poker är den tredje största poker-grenen.

I stud spel spelare har ett fast antal kort utdelade, och då de får en ytterligare en med varje satsningsrunda tills de når 5 (vid den 5 Card Stud) eller 7 (vid de sju Card Stud). Andra pokervarianter är: Stud häst, Oxford Stud, Chicago låg, Billabong, Shanghai, tarmar. Poker vetenskap försöker erbjuda användbar information på så många av dessa pokervarianter som möjligt i framtiden. Förhoppningsvis, oavsett vilken typ av poker du gillar, kommer du att kunna hitta något användbart på dessa sidor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*