Uppta Wall Street – Sanningen bakom rörelsen

De senaste månaderna har det varit svårt att undvika ockupera Wall Street i nyheterna. Upptåg av några av de mer radikala ”ockupanterna” har varit framsidan nyheter i månader. Som i någon rörelse skymma de radikala ledamöterna i gruppen ofta den verkliga avsikten med gruppen. Man kan fråga; har denna protest faktiskt en punkt? Svaret på denna fråga är ja. Samhälls och inkomst ojämlikhet är grasserar i USA. Enligt New York Times hem den översta 1% av löntagarna i denna nation ta nästan 25% av rikedom årligen. Detta kan jämföras med nivåer liknande före den stora depressionen. I termer som är något lättare att visualisera, innebär detta att 3,688,575 tjäna 25% av BNP medan nästan 11 miljoner individer tjänar 75% av rikedomen. Många amerikanska medborgare, inklusive poker 1 procent, invandrare och icke-lika, tror på vad som kallas ”den amerikanska drömmen”.

Kort sagt, påstår denna dogm att om du jobbar hårt nog du kan bli bra i USA Det nuvarande systemet innebär att The American Dream är ouppnåelig för de flesta. Poängen av ockupera Wall Street-rörelsen är att göra The American Dream uppnåeligt för alla. Ytterligare en anledning för den ockupera Wall Street-rörelsen är att återställa någon form av ordning till den finansiella sektorn. Det har varit en bolånekris under de senaste åren. Vad betyder denna ”kris” för den genomsnittliga medborgaren? Det inre-arbetet av den finansiella sektorn är ovanligt komplicerad och svår att förstå. Lyckligtvis, min far är en ekonom och professor, vilket innebär att jag har en lättillgänglig person att förklara vad jag tänker på som ”ekonomiska mumbo-jumbo” till mig.

I lekmannaspråk (och jag verkligen ta mig själv i detta) banker började sälja paket av investeringar bland varandra. En mängd riskfyllda investeringar var förpackade tillsammans med bolån, som ansågs vara ”säker” (även om, det franska ordet för död ”mort”, så hur säkra är de egentligen?) När de riskfyllda investeringarna började falla igenom, började bostadspriser uppblåsta, folk refinansieras (ge finanssektorn mer pengar) och folk betala vansinnigt höga priser för bostäder. När folk insåg att en tre sovrum hem med två badrum och en oavslutad källare inte värt $1 miljon, bubbla skapad av denna investeringspraxis dök och människor lämnades med bostäder som de inte hade råd.

Detta var inte möjligt innan en ”finansiell reform” agera passerade 1999. Den punkt av ockupera Wall Street är att sätta dessa förordningar tillbaka på plats så att människor inte är att bli lurad av det system som de investerar i. Punkten av ockupera Wall Street-rörelsen är att skapa vissa finansiella sanity efter år av avreglering och korruption. Individer som deltar i denna rörelse är inte lata. De vill helt enkelt ha möjlighet att lyckas i en nation där miljontals medborgare arbetar i välbetalda jobb och har möjlighet att lämna sina familjer. De vill leva i en nation där utbildning är tillgänglig för alla. Och verkligen, inte att vad vi alla vill?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*